Avatar @zgrajaksiazek

Zgraja Książek

@zgrajaksiazek
5 obserwujących. 12 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 dni. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.
{} zgrajaksiazek
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
12 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 dni. Ostatnio tutaj około 5 godzin temu.

Recenzje książek

9 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Wzloty i upadki samoakceptacji

27.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Obrzydliwa anatomia" Mary Altman to niezwykła przygoda prowadząca nas przez wszystkie zawstydzające miejsca ciała, nie omijając ignorowanych ze względu na dobry smak odruchów dotyczących każdego z nas. Jest to niesamowicie szczery zbiór felietonów, który każdemu przypadnie do gustu. Już pierwszy rozdział omawiający temat włosów bardzo przypadł m... {} Recenzja książki Obrzydliwa anatomia

Seria z przytupem - jak wygląda życie w Ameryce

WYBÓR REDAKCJI
26.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Fasolowa wojna" to powieść z lat 70. autorstwa amerykańskiego pisarza, Johna Nicholsa. Jest to powieść gatunku western, opowiadająca o losach mieszkańców małej miejscowości, Milagro. Fabuła skupiona jest wokół sporu białych, bogatych biznesmenów i ubogiej Meksykańskiej ludności, zamieszkujących miasteczko od zawsze. Konflikt, oczywiście, to tytuł... {} Recenzja książki Fasolowa wojna

Jak poradzić sobie z prawdą

22.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Kłamstwo" i "Prawda" Care Santos to krótka seria opowiadająca o Ericu i Xenii, nastolatkach muszących przezwyciężyć gamę problemów i niekorzystnych kolei losu, by zdołać pozostać razem. Ich uczucie dla obojga jest zaskakujące, szczególnie ze względu na jego siłę, obezwładniającą i już od pierwszych chwil tak intensywną, że nie mogli z siebie zre... {} Recenzja książki Kłamstwo

Co robią zawirowania czasu

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Orzechowa Czarownica" to fascynująca książka, skierowana zarówno do młodszych, jak i starszych czytelników. Jest to wielowątkowa historia, która przenosi nas do zupełnie innego, tajemniczego świata, pełnego zagadek i uczuć. Książka opowiada o nastoletniej Hazel, sierocie, która trafia do nowej rodziny zastępczej. Jednak zamiast standardowego ... {} Recenzja książki Orzechowa czarownica

Saturnin, czyli jak bawić

WYBÓR REDAKCJI
21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Saturnin" Zdenka Jirotki to humorystyczna opowieść o losach młodego arystokraty-narratora, który postanowił zatrudnić sługę, tytułowego Saturnina. Jest to dynamiczny opis wakacji bohatera, przepełnionych niezwykłymi sytuacjami i nietuzinkowymi bohaterami. Muszę przyznać, że nie do końca wiedziałam czego spodziewać się po powieści. Trafiła na ... {} Recenzja książki Saturnin

Nigdy nie wiadomo, czego się spodziewać

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Życie Pi" Yanna Martela to niezwykła opowieść, będąca inna niż wszystkie. Opowiada historię niekonwencjonalną, zaskakującą i zapierającą dech w piersi. A co najważniejsze, pełną zawirowań oraz rzeczywistości, tak odmiennej od codzienności. Powieść Martela dotyczy Pi - młodego chłopca z Indii, którego początkowo nieskomplikowane życie całkowic... {} Recenzja książki Życie Pi

argument na to, że miłość nie jest oczywista

20.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Feel again" Mony Kasten to trzecia część serii "Again". Jest to jeden z tych cykli, gdzie każdy tom opowiada o innej parze, szukającej sposobu na odnalezienie szczęścia i miłości. Akcja serii rozgrywa się w Woodshill, małym uniwersyteckim miasteczku, gdzie bohaterowie poznają się, zaprzyjaźniają i przeżywają wszystkie wzloty i upadki. "Feel a... {} Recenzja książki Feel Again

Uniwersum Lux wciąż trzyma poziom

19.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"The darkest star. Magiczny pył" to pierwszy tom nowej serii Jennifer L. Armentrout, będący spin-offem serii Lux. Dzięki tej książce możemy na nowo wrócić do niektórych bohaterów "Obsydianu" i jego kolejnych części, a także dowiedzieć się, co stało się ze światem po zakończeniu pierwszego cyklu. Można do tej pozycji usiąść zarówno po poprzednim za... {} Recenzja książki "The Darkest Star. Magiczny pył"

Wyznaję

19.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wyznaję" Jaume'a Cabré to porywająca historia Adriana Ardevola, stanowiąca jego, no cóż, wyznania - opis całego życia, uczuć i zdarzeń, które kiedykolwiek go spotkały. Oprócz tego powieść przeplatają wątki historyczne oraz krótkie ustępy prowadzone przez innych bohaterów. Pisząc poprzednie zdania już wahałam się czy nie podałam za wiele infor... {} Recenzja książki Wyznaję

{}