Avatar @zaczytana_mama_dwojki

@zaczytana_mama_dwojki

6 obserwujących. 11 obserwowanych.
Kanapowicz od 7 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.
{} zaczytana_mama_dwojki
{} Napisz wiadomość
6 obserwujących.
11 obserwowanych.
Kanapowicz od 7 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.

Recenzje książek

59 recenzji

Idealna para

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aneta Herbik jest popularną influencerką. Jej życie jednak nie do końca układa się tak jakby tego chciała. Nadal przeżywa nieudany związek, coraz gorzej wywiązuje się z zobowiązań reklamowych i często budzi się na ostrym kacu. Wszystko to uaktywnia rzesze hejterów, którzy w komentarzach nie przebierają w słowach. Ktoś również usilnie przypomina o ... {} Recenzja książki Idealna para

Diabli taniec

10.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Diabli taniec" to drugi tom serii Bieszczadzkie demony. Kontynuacja losów Magdy i Damiana. Jeśli nie czytaliście poprzedniego tomu to koniecznie od niego zacznijcie gdyż tutaj pierwszy rozdział to pewnego rodzaju przypomnienie i jednocześnie spoiler zakończenia części pierwszej. Podczas koncertu odnalezione zostają ciała kilkorga młodych ludzi. ... {} Recenzja książki Diabli taniec

Niewybaczalne

7.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wydaje nam się, że jeśli zrobimy co należy, poczujemy się lepiej, ale wcale nie musi tak być. Czasami zamiast ulgi przychodzi niepokój. A na miejscu pewności pojawi się wątpliwość. Tak jakby ta gra nigdy nie miała końca i gdy rozwiązujemy supeł na jednym krańcu nitki, pięć innych węzłów powstaje na drugim." Ojciec Zuzanny nagle umiera. Kobieta p... {} Recenzja książki Niewybaczalne

Jeśli Tylko Ty

4.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Trafił za kraty z dnia na dzień, wyrwany z życia, jakie znał i które w zasadzie dopiero zaczynał budować. Nikt go nie słuchał, nikt nie próbował pomóc... Jego krzyk był niesłyszalny." Kamil Przybora po dwudziestu latach warunkowo wychodzi z więzienia. Wciąż utrzymuje, że został niesłusznie skazany za morderstwo. Mężczyzna choć opuścił celę nadal... {} Recenzja książki Jeśli tylko Ty

Aptekarz

2.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główny bohater Julian Tiliański od lat prowadzi aptekę w Wejherowie. To farmaceuta z powołania. Wierzy w lecznicze właściwości ziół. Zawsze jest gotów by pomagać potrzebującym. Swoją skromnością i życzliwością zjednuje sobie ludzi dzięki temu ma swoich stałych klientów. Wszystko wydaje się takie normalne. Jest jednak coś co mężczyzna ukrywa przed ... {} Recenzja książki Aptekarz

Boginie

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Śmierć nie była dla niej czymś obcym; towarzyszyła jej od dzieciństwa, deptała jej po piętach, zerkała przez ramię. Mariana miewała niekiedy wrażenie, że została przeklęta przez jakąś nieżyczliwą boginię z greckiego mitu, która skazała ją na stratę każdego, kogo pokochała." Mariana jest terapeutą grupowym. Mimo że niesie pomoc innym sama nie prz... {} Recenzja książki Boginie

Sukcesja

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Węglanów - fikcyjna miejscowość, ale jakże autentyczna. Skupia w sobie wachlarz ludzkich zachowań, skomplikowanych relacji rodzinnych oraz sąsiedzkich. Przepełniona skrajnymi emocjami które zamiast niwelować podsycają problemy. Głównych bohaterów poznajemy na przyjęciu w pałacyku Aleksandrowiczów, który dziedziczy jedna z kobiet. Wyobraźcie sobie ... {} Recenzja książki Sukcesja

Eter

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dariusz - dobiegający czterdziestki samotnik. Od dekady mieszka w górach. Nie robi dobrego pierwszego wrażenia. "Powinien być murarzem, stawiał najlepsze na świecie mury między ludźmi." Można jednak spojrzeć na to z innej z strony: "Ten facet był zagadką, jedną wielką cholernie pociągającą zagadką." Uciekł ze stolicy przed problemami, w które popa... {} Recenzja książki Eter

Przez pomyłkę

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czasami śmierć człowieka dopiero pokazuje zupełnie inne oblicze bliskich osób." . Spotkanie po latach. Nic nadzwyczajnego. Jednak jeśli organizuje je chłopak, który przed laty nagle wyjechał za granicę i przez ten czas nie dawał znaków życia to robi się ciekawie. . Początkowe rozdziały są wprowadzeniem i przedstawieniem poszczególnych bohaterów. ... {} Recenzja książki Przez pomyłkę

Nim padnie pierwszy strzał

21.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta historia jest jedynie wzorowana na prawdziwych wydarzeniach, a mimo to tak dogłębnie prawdziwa, chwytająca za serce i niemal rozrywająca je na kawałki. Nawet w tej chwili, kilka dni po lekturze, wspominając konkretne sceny, mam gęsią skórkę, a oczy zachodzą mgłą. Książka nie jest długa, ale Autorka na trzystu stronach zawarła kompilację radości... {} Recenzja książki Nim padnie pierwszy strzał

Obca kobieta

13.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Weronika Tuchowska od dziewięciu lat wiedzie szczęśliwe, życie u boku Huberta. Mimo że formalnie nie są małżeństwem wspólnie wychowują jego córkę Oliwię. Biologiczna matka zostawiła rodzinę kiedy dziewczynka miała zaledwie kilka miesięcy. Oliwia nie utrzymuje z nią kontaktu, a jako matkę uznaje Weronikę. Niestety jedna decyzja Huberta wywraca ich ... {} Recenzja książki Obca kobieta

Matka siedzi z tyłu

10.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Matka siedzi z tyłu" to zbiór zabawnych, życiowych historii opowiedzianych z perspektywy kobiety, przyjaciółki, matki. Każdy rozdział przedstawia inną mniej lub bardziej zabawną sytuację z życia codziennego. Główna bohaterka i narratorka ma na imię Joanna (czy to nie znak? 😄). Pierwszy punkt wspólny mamy za sobą. W taki sam sposób jak ona wyjaśni... {} Recenzja książki Matka siedzi z tyłu. Opowieści z d**y wzięte

Miłość i nienawiść

10.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jakby w różnych osobach powtarzały się tragiczne historie, jakby życie splatało się z legendą i nabierało nadprzyrodzonego wymiaru." . "Miłość i nienawiść" to saga rodzinna więc za tym idą historie wielu osób na przestrzeni lat. Wzloty i upadki, problemy i próby ich rozwiązania, ale także towarzyszące temu skrajne emocje. Nie będę opisywać fabuły... {} Recenzja książki Miłość i nienawiść

Punkty zapalne

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To bezpośrednia kontynuacja znakomitego debiutu "Maski pośmiertne". Akcja rozpoczyna się dosłownie kilka dni później. Tym razem David Redfern zajmuje się jednocześnie dwiema sprawami. Podwójnym, drastycznym morderstwem i zaginięciem pięcioletniej dziewczynki. Główny problem jaki napotyka na swojej drodze to brak istotnych punktów zaczepienia dając... {} Recenzja książki Punkty zapalne

Lalani z dalekich mórz

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sanlagita to wioska położona na niewielkiej wyspie, u podnóża góry Kahna. To miejsce od pewnego czasu nawiedza susza i nieurodzaj. Jedną z jej mieszkanek jest dwunastoletnia Lalani Sarita. Kiedy jej matka zaczyna chorować dziewczynka postanawia wyruszyć na wyprawę, by znaleźć rośliny potrzebne do produkcji leku. To taka wyprawa życia. Pokonywanie ... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

Mroczne sekrety

28.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Mroczne sekrety" to tytuł idealnie odzwierciedlający fabułę. Bez zbędnych ceregieli Autor sugeruje czego czytelnik ma się spodziewać. Do tego oznaczenie "Tylko dla dorosłych" i wszystko staje się jasne. Szanuję takie postawienie sprawy, a jeśli ktoś nie jest na to gotowy niech po prostu nie sięga po tę pozycję. Pozwoli to uniknąć niepotrzebnego r... {} Recenzja książki Mroczne sekrety

Matnia

20.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Żyję tu niczym w matczynym łonie (...), wypełniam go swoimi emocjami, które wnikają w ściany i już na zawsze w nich pozostają, dopóki drewno nie spłonie i nie ulotni się wraz z popiołem, nie rozpłynie się w przestrzeni." . Do trzydziestoczteroletniej Zuzanny szczęście w końcu się uśmiecha. Poznaje mężczyznę, który w pełni ją akceptuje, nawet fakt... {} Recenzja książki Matnia

Blizny przeszłości

20.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Bardzo trudno jest zmierzyć się z własnym strachem. Każdy bowiem ma swój. Szyty na miarę. Jej strach miał dźwięk głuchego łoskotu bezwładnego ciała upadającego na ziemię." . Majka Sokołowska bardzo szybko straciła rodziców. Miała wtedy zaledwie kilka lat. Dzień zabójstwa ojca odcisnął traumatyczne piętno w psychice dziewczynki, które nawet po lat... {} Recenzja książki Blizny przeszłości

Dziecięcy kram

15.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klara Silva od dziecka zmaga się z pewną przypadłością, którą odziedziczyła po matce. Zdarza się jej widywać duchy. Czy to dar czy rodzinne przekleństwo życie samo zweryfikuje. Kobieta jest w bardzo ciężkiej życiowej sytuacji. Jest samotną, bezdomną matką, która za wszelką cenę pragnie dobrego życia dla swojego dziecka. Dość przypadkowo zaczyna pr... {} Recenzja książki Dziecięcy kram

Długi zew

12.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

o pierwszy tom nowego cyklu "Dwie rzeki" . Na plaży zostaje odnalezione ciało mężczyzny. Sprawę otrzymuje komisarz Matthew Venn. Mężczyzna pochodzi z okolicy, ale w wyniku buntu został wydalony z bractwa i opuścił dom rodzinny. Fabuła opiera się głównie na śledztwie. Jednak między wierszami dostajemy migawki z życia komisarza. Odkrywamy jego przes... {} Recenzja książki Długi zew

Nie chcesz wiedzieć

10.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie obawiaj się przyszłości. Losu i tak nie da się oszukać. Zmienić tego, co nam sądzone. Przyszłość jest z góry ustalona, to przeszłość jest tym, co uderza z zaskoczenia. Tych, którzy są nieprzygotowani, zbyt pewni siebie i patrzą e inną stronę, niż potrzeba." . Agata mieszka sama, w niewielkim domu położonym na uboczu. Jest praktykującą wróżką.... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Spragnieni by trwać

7.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wybaczenie można ofiarować, można je otrzymać, ale najtrudniej jest przebaczyć samemu sobie." . Tessa po wielu życiowych przeżyciach oraz zmaganiu z chorobą chce w końcu zacząć żyć pełną piersią. Stać się bardziej otwarta i odważna. Bojąc się odtrącenia dusi wszystko w sobie. Trochę zazdrości przyjaciołom i w końcu chce zacząć im dorównywać. Czy ... {} Recenzja książki Spragnieni, by trwać

To nie moja wina

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ojciec Krzysztofa nie żyje. Zostawia jednak pewną wiadomość. Co ona oznacza tego starszy syn będzie chciał się dowiedzieć. Mężczyzna zostawia wszystko i wyjeżdża w Bieszczady, do miejsca, które pamięta z dzieciństwa. Tam spotyka grupę mężczyzn, którzy przekazują mu w prosty sposób wiele prawd życiowych i lokalnych opowieści. Pomiędzy egzystencjaln... {} Recenzja książki To nie moja wina

Nasze idealne małżeństwo

31.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ellie po wielu złych przeżyciach na siłę szuka akceptacji i miłości. Mamy tu obraz kobiety, która nie do końca przepracowała śmierć matki, później córki, rozwód, a także brak wsparcia ze strony ojca. Jej historia opowiadana jest równolegle z toczącym się na sali sądowej procesem o morderstwo. Cofamy się do przeszłości i początków związku Ellie i M... {} Recenzja książki Nasze idealne małżeństwo

Sprawdź gdzie kończy się las

26.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To bezpośrednia kontynuacja wydarzeń, które miały miejsce w "Sprawdź czy ktoś za tobą nie stoi". Mimo tego, że dostajemy nową historię to pewne wydarzenia są echem poprzedniej powieści i dobrze je znać, by w pełni zrozumieć dany wątek. Autorka między słowami przypomina niektóre sytuacje, jednak ja zawsze namawiam by serie czytać od początku i w ko... {} Recenzja książki Sprawdź, gdzie kończy się las

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe