Avatar @Ewelina229

@Ewelina229

38 obserwujących. 43 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 8 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
38 obserwujących.
43 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 8 godzin temu.

Recenzje książek

81 recenzji, w tym 9 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Fela wraca do gry ;)

30.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ogromne gratulacje dla autorki, w przypadku tej serii sprawdza się powiedzenie "trzeba wiedzieć kiedy ze seny zejść" i moglibyście odebrać to z mojej strony jako przytyk do autorki, ale nic bardziej mylnego. Tym stwierdzeniem chcę przekazać Pani Magdalenie wielki szacun, za co ? otóż za to, że seria Grzechy mafii kończy się w odpowiednim momencie,... {} Recenzja książki Przysięga

Seria Game On... tom 1

17.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorkę poznałam dzięki serii Vip, którą wręcz pokochałam. Teraz swoje 5 minut ma nowa - Game On. Schemat podobny - On gwiazdor, Ona skromna dziewczyna, ale w książkach tej autorki nie o schemat chodzi, tutaj pierwsze skrzypce grają emocje, tak pisać potrafi tylko Callihan. Nie wiem co ta kobieta ma w sobie takiego, ani jak Ona to robi, ale spos... {} Recenzja książki Na jedną noc

"To, czego pragniesz" - słabiej, nie znaczy źle

29.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katherine Center to autorka, która mnie już dawno sobą oczarowała, dwie poprzednie powieści pamiętam doskonale do dzisiaj i mogę opowiedzieć o nich bez większego szukania w pamięci, dlatego bardzo ucieszył mnie fakt, że właśnie na rynek wydawniczy wskakuje nowa książka tejże autorki. "To, czego pragniesz" opowiada o losach bibliotekarki Samanthy C... {} Recenzja książki To, czego pragniesz

Tajemnica

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym myślicie siadając do lektury dobrze reklamowanej i głośno zapowiadanej książki ? bo ja najczęściej o tym czy będzie to kolejny niewypał, czy wręcz przeciwnie. Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłam, prawda? przecież wszyscy tak mamy. Tutaj jednak na przykładzie książki "Ty będziesz następna" muszę przyznać, że nastawiłam się na "pewnie się ... {} Recenzja książki Ty będziesz następna

Do ostatniej łzy

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie chciałabym opowiadać tutaj historii głównych bohaterów, dlatego tylko w maleńkim kawałku wspomnę o zetknięciu się dwóch różnych światów - On chłopak wywodzący się z biedy i patologii, Ona - dziewczyna z dobrego domu pełnego miłości i rodzinnego ciepła. Spotykają się przypadkiem - jak to zresztą zawsze bywa. I tyle z mojego streszczenia. Powie... {} Recenzja książki Do ostatniej kropli krwi

Nara Mała, Siema - ???

22.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ktoś mógłby mi zarzucić, że czepiam się autorki, ale to naprawdę pomimo moich szczerych chęci kolejny raz, gdy mam problem z podsumowaniem książki, której autorką jest Kristen Ashley. Zapowiadało się intrygująco i ciekawie, pomysł wydawał mi się świetny i była wręcz przekonana, że to musiało się udać, co zatem poszło nie tak ? Wszystko.. od język... {} Recenzja książki Żądanie miłości

Może gdybym miała naście lat...

22.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka to doskonały przykład na powiedzenie - co się przeczytało, tego się nie odczyta :) I w zasadzie na tym mogłabym już zakończyć podsumowanie, myślę że powyższe zdanie mówi samo za siebie. Świetnie zapowiadający się debiut, doskonała reklama i zachęty do przeczytania książki autorki sprawiły, że i ja zrobiłam się ciekawa co kryje się za t... {} Recenzja książki Gorąca oferta

416 stron nudnego biadolenia.

22.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Idylla, tak chce się powiedzieć o osiedlu Lowland Lay na którym mieszkają bohaterowie książki "Tuż za ścianą", sąsiad sąsiadowi przyjacielem, każdy każdemu życzliwy i pomocny i nagle ni z gruszki ni z pietruszki pojawiają się nowi uciążliwi sąsiedzi, którzy w nosie mają obowiązujące zasady, uprzejmości. Cisza i spokój zamienia się w hałas, bałagan... {} Recenzja książki Tuż za ścianą

Akcja reakcja - kto tutaj jest kim ?

12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętacie pierwszą część serii Grzechy Mafii ? Kostandin i Alicja dali wtedy ostro czadu, ale ich przygoda zakończyła się pozostawiając czytelnika w niewiedzy, napięciu i niepewności. Teraz jednak czas na ciąg dalszy spotkania z bohaterami. Przenosimy się z powrotem na miejsce, gdzie Alicja zostaje postrzelona a wróg jest pewien, że kobieta umie... {} Recenzja książki Porachunki

Wilcza jagoda !

11.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niedziela minęła szybko, ba nawet dużo za szybko. 480 stron - ta liczba jest winna temu, że nie wystawiłam nosa z domu tylko zalegałam na kanapie, zmieniając pozycję i dorabiałam na zmianę a to kawę a to herbatę. Ale wyjątkowo w ogóle nie czuję wyrzutów sumienia, bo co to było za 480 stron.. ach palce lizać, niesamowita uczta. Gdzieś tam w głowie ... {} Recenzja książki Dlaczego właśnie ja

Vip - Blackwood na tapecie

5.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzeci tom serii Vip autorstwa Kristen Callihan to trzecie już spotkanie z członkami światowej sławy zespołu Kill John, stali czytelnicy wiedzą też, że każda z części opowiada losy innej osoby. W tej części autorka skupia się na wszystkim już znanym Jaxie Blackwood - gitarzyście grupy, który w przeszłości próbował popełnić samobójstwo. Poruszony ... {} Recenzja książki Niegrzeczny rockman

Ups, coś nam nie poszło tym razem

23.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po Stażystkę sięgnęłam zaraz po przeczytaniu Służącej, której to treścią byłam i jestem zachwycona. I cieszę się ogromnie, że zaczęłam w tej kolejności, bo pewnie gdyby moja przygoda czytelnicza z autorką rozpoczęła się właśnie od stażystki to pewnie nie wyrywałabym się tak bardzo do kupienia kolejnych książek Pani Alicji. Nie chodzi mi o to, że b... {} Recenzja książki Stażystka

Myślisz, że wiesz ?

20.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki Pani Alicji Sinickiej zaczęłam czytać właśnie od "Służącej" i zaraz po jej skończeniu przystąpiłam do zamówienia poprzednich czyli Stażystki i Obserwatorki. Julia uwielbia dbać o porządek, dlatego postanowiła zająć się tym zawodowo, jak się okazuje ludzie potrafią mieć niezły "burdel" w swoich pięknych na pozór domach, dlatego praca ta da... {} Recenzja książki Służąca

Pyskata Sophie i zatwardziały manager Gabriel

20.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Druga część cyklu VIP autorstwa Kristen Callihan, poprzednia część w której to główne skrzypce grał Killian bardzo przypadła mi do gustu, dlatego chętnie i bez zastanawiania zgodziłam się na współpracę przy części drugiej w której to mamy przyjemność poznać managera grupy Kill John - niedostępnego Gabriela Scotta zwanego Scottiem. Do znanej na cał... {} Recenzja książki Niegrzeczny manager

Tykająca bomba

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdyby Twoje rodzeństwo było w niebezpieczeństwie, ile jesteś w stanie zaryzykować żeby zapewnić bezpieczeństwo najbliższej osobie? Nicole jest trenerką personalną, to wyszczekana twarda babka, która nie da sobie w kaszę dmuchać, potrafi walczyć o swoje a dla młodszej siostry gotowa jest wejść w paszczę samego lwa.... Bruno, to prawdziwa szycha w ... {} Recenzja książki Piekielny układ

Gdzie ten efekt wow ? gdzie te wylane łzy?

4.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia, która wyciska łzy i na zawsze pozostaje z czytelnikiem - tak obiecywały zapowiedzi książki. Bardzo się niecierpliwiłam kiedy będę mogła wreszcie tę niesamowitą opowieść o miłości, pięknej, bolesnej i wyjątkowo trudnej przeczytać. Joel to singiel nie przez przypadek, otóż mężczyzna ma prorocze sny, ale dotyczą one tylko osób, które kocha... {} Recenzja książki Nas dwoje

Historia, która poruszy najbardziej zatwardziałe serce...

19.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tydzień… dokładnie tyle potrzebowałam żeby po skończeniu książki usiąść i zabrać się za pisanie tej recenzji, ale nawet pomimo upływu siedmiu dni nadal nie mam pewności czy uda mi się napisać coś sensownego. Odnoszę wrażenie, że jakichkolwiek słów użyje nie oddadzą one w pełni wrażeń jakich dostarczyła mi autorka podczas czytania. Czekałam na tę k... {} Recenzja książki Amerykański Brud

Za drzwiami Białego Domu

6.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł- Rodzina Prezydencka, no zgodzimy się chyba, że już samo to rzuca się w oczy i przyciąga uwagę wywołując w nas emocje i zaciekawienie ? dla mnie bardzo, ponieważ zawsze gdzieś z tyłu głowy pojawia się pytanie jak Oni żyją? jacy są ? jak wygląda dzień takiej rodziny? no dobra, trochę dużo tych pytań a to tylko kilka z nich. Dlatego kiedy zoba... {} Recenzja książki Rodzina prezydencka

Gówno prawda, dosadnie i w punkt

5.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zacznę od tego, że nie lubię poradników, staram się je omijać największym łukiem jakim tylko się da, nigdy mnie nie porywały, a często tytuły wręcz irytowały. Nie umiem wyjaśnić mojej niechęci, po prostu tak mam i już ALE tym razem o dziwo zaciekawił mnie właśnie tytuł, no bo sami przyznajcie, jak przejść obojętnie, gdy widzicie ziejące wielkie li... {} Recenzja książki Gówno prawda! Jak nie wpadać w pułapki myślowe

Covid - 19, nierówny przeciwnik czy wymysł ?

30.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku był strach, panika, niewiadoma, z dnia na dzień świat jakby stanął w miejscu i nasza codzienność również, dotknęły nas ograniczenia i rozporządzenia wydawane z góry na które nie mieliśmy żadnego wpływu, tak zwyczajnie odebrano nam nasze prawa, prawo do spotkań z najbliższymi, prawo do wychodzenia na spacery, do poruszania się po mieści... {} Recenzja książki Nadzwyczajni

Kindertransport

18.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Tysiące dzieci, którym wojna odebrała dom. Niezwykła kobieta, która zmierzyła się z Adolfem Eichmannem, aby je ratować.” Od tych słów rozpoczyna się opis streszczenia książki. Autorka Meg Waite Clayton przedstawia nam fikcyjnych bohaterów, ale prawdziwe wydarzenia. Geertruida Wijsmuller, przez dzieci najczęściej nazywana ciocią Trusią, to jak naj... {} Recenzja książki Ostatni pociąg

Miłość i nienawiść w świecie nowojorskich chasydów

{} WYBÓR REDAKCJI
16.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żyjemy wśród różnych grup społecznych, kultur i religii, każda ma swoje zasady według których ich wyznawcy żyją i praktykują, dla jednych nasze zasady będą śmieszne i dziwne, dla nas tamte będą nie do przyjęcia i zrozumienia. Uważam, że należy akceptować i szanować nawet te z którymi się nie zgadzamy, bo to, co dla nas może być niewyobrażalne, dla... {} Recenzja książki Ok, Amen. Miłość i nienawiść w świecie nowojorskich chasydów

Wakacje pełne wrażeń...

15.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moją przygodę z czytaniem romansów erotycznych rozpoczęłam od serii Crossa, (wbrew wszystkiemu nigdy nie przeczytałam natomiast Greya) i przyznaję, że po pierwszej części tej niewiarygodnej historii byłam wtedy oczarowana pochłaniając wszystkie części, ALE im dalej w las…. Tym wiadomo co, i tak też było z moim Crossem, ta magia minęła a ja zaczęła... {} Recenzja książki Kostandin

Uczniowie Hipokratesa

{} WYBÓR REDAKCJI
10.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ałbena Grabowska Urodzona w 1971 roku w Polsce (Pruszków) . Polka o bułgarskich korzeniach, neurolożka z drugim stopniem specjalizacji i doktoratem. Kiedyś oddana wyłącznie pacjentom (szczególnie chorującym na padaczkę), od dziewięciu lat autorka powieści dla dorosłych i dzieci. Autorka poczytnych książek m.in. „Stulecie winnych” na podstawie k... {} Recenzja książki Uczniowie Hipokratesa. Doktor Bogumił

Niezwykłe wspomnienia z Auschwitz

28.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

JERZY PTAKOWSKI (1913–1983) był jednym z liderów i członkiem władz Stronnictwa Narodowego oraz więźniem politycznym niemieckich obozów koncentracyjnych Auschwitz i Dachau. Po II wojnie światowej, w latach 1945–1947, pełnił funkcję Specjalnego Delegata Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Rządu RP Na Uchodźctwie ds. Problemów Ludności Polskiej w Ameryka... {} Recenzja książki Auschwitz bez cenzury i bez legend

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe