Avatar @skazani_na_czytanie

Skazani na czytanie

@skazani_na_czytanie
3 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
skazani.na.czytanie
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.

Recenzje książek

90 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Prosto nie znaczy lepiej

23.11.2022

Trzy dekady temu Małgorzata została porzucona przez swoją pierwszą wielką miłość. Już jako dorosła kobieta, nie potrafi się nadal wewnętrznie z tym pogodzić i odnajduje go w mediach społecznościowych. Po licznych rozmowach dochodzą do wniosku, że ich rozstanie nie było takie oczywiste, jakby mogło się wydawać, a komuś innemu najwyraźniej zależało ... Recenzja książki Zapomniałem się pożegnać, a ty nie poczekałaś

Co za dużo, to nie zdrowo

25.10.2022

Marek - jasnowidz i tarocista zamierza osiąść na stałe w niewielkiej wsi nieopodal Spały, Inowłodza i Tomaszowa Mazowieckiego. Czeka tam na sprzedaż działka w zastanawiająco niskiej cenie, lecz wiąże się to z ukrywaną, nie tylko przez mieszkańców, tajemnicą. Marek nawiązuje bliskie kontakty z jedną z mieszkanek wsi - Darią. Kontrowersyjna wdowa, c... Recenzja książki Jasnowidz i czarownica

Czy dogoni?

9.10.2022

Pieniądze, sława, pozornie idealne życie… To wszystko okazuje się nie mieć znaczenia, gdy uświadomimy sobie, że czegoś nam brak. Cztery autorki, cztery różne spojrzenia na świat i jeden wspólny mianownik: pogoń za czymś, co skryte jest głęboko w ludzkim sercu.Droga do osiągnięcia celu nie zawsze jest prosta, a bohaterowie „W pogoni za...” wiedzą o... Recenzja książki W pogoni za...

To serio 5 tom?

7.10.2022

Recenzja może zawierać spoilery. Historia, która w pełni mnie zaskoczyła. Dopiero, gdy zaczęłam czytać dowiedziałam się, Desperado jest od Wydawnictwa Harlequin (HarperCollins Polska). Pierwsza myśl to taka, że będzie to zwykły erotyk. Nie spodziewasz się, że 0historia naprawdę może ci się spodobać i zapamiętasz ją na długi czas. Cord Romero, były... Recenzja książki Desperado

Blisko blisko

3.10.2022

Książka niezwykle ważne dla kobiet, ale też dla społeczeństwa w XXI wieku. Dedykowany przede wszystkim do tych, które nie potrafią uwierzyć w swoją kobiecość - nie ważne czy jest to kobieta spełniona zawodowo, mama "na pełen etat", nastolatka czy osoba w kwiecie wieku. W tej historii jest dużo seksu. Seksu, o którym trzeba i warto rozmawiać. Kob... Recenzja książki Blisko, coraz bliżej

Nie moja bajka

30.09.2022

"Królowa nocy" Izabelii Zawis, a dokładniej drugi tom od wydawnictwa Novae Res, czyli mój wielki błąd. Pierwszy raz chyba odkąd zajmuję recenzjami podjęłam się zrecenzowania kolejnego tomu w serii, nie znając poprzednich. Postanowiłam, że po prostu przeczytałam obie książki ciągiem. Pierwszy i ostatni raz. Ja osobiście raczej nie mam problemu z k... Recenzja książki Królowa Nocy. Tom 2

O jedną za dużo

30.09.2022

Jak zwykle jest udało mi się czytać cyk praktycznie od końca. W ubiegłym roku Aleksandra Rupińska wraz z wydawnictwem Novae Res wydała książkę pod tytułem "Jedna dobra rzecz". Obecnie trafił do mnie drugi tom tego cyklu "Jedna dobra chwila". Na moje szczęście fabuła obu książek nie łączy się. Główni bohaterowie poprzedniego tomu są obecnie postaci... Recenzja książki Jedna dobra chwila

Gdy kochanie to wyzwanie

28.09.2022

Pokochaj mnie to opowieść Magdy - kobiety zdradzonej przez męża, ale i rodziców, którzy obrali jego stronę. Jej historia rozpoczyna się po sprawie rozwodowej, gdy w ciągu chwili straciła wszystko. Postanawia wrócić do Torunia, a tam na nowo nawiązuje utraconego kontakty oraz poznaje Artura. Układ jest prost - żadne z nich nie potrzebuje kolejnego ... Recenzja książki Pokochaj mnie

W starym stylu

4.09.2022

Raven jest zwyczajną nastolatką. Żyje w myśl uczenia się na własnych błędach, w czym dopinguje ją przyjaciółka Lindsay, będąca dla naszej głównej bohaterki niemal jak siostra. Niczym każda dziewczyna w jej wieku lubi szaleć i rozmyślać o pierwszych miłościach, nie bacząc na konsekwencje. Do czasu, gdy tata Raven trafia do szpitala po wypadku samoc... Recenzja książki Władcy żywiołów. Woda i Wiatr

Nowy czy stary świat?

23.08.2022

Recenzja patronacka Drogie Moliki książkowe, czy kiedykolwiek zastanawialiście się, jak może wyglądać koniec świata takiego, jakim go znamy? Czy nasze pokolenia mogą przeżyć biblijną apokalipse? Co raz częściej się mówi, że natura zaczyna nas traktować, tak jak my traktujemy ją. Więc dlaczego miałaby się nie zbuntować? Siedem dni ciemności, koni... Recenzja książki Nowy Eden. Powrót Raju utraconego

Bestie

1.08.2022

Mordercy. Gwałciciele. Terroryści. Żądni zemsty rewolwerowcy. Bezwzględni zabójcy. Gdy słyszysz takie określenia, gdy twoja wyobraźnia tworzy w głowie masakryczne sceny zbrodni, myślisz sobie, że to zapewne kolejne Hollywoodzkie dzieło i niebawem zobaczysz wszystko na kinowym ekranie. A może to po prostu serial od Netflixa? Nowa książka ulubion... Recenzja książki Bestie z polskim rodowodem

Nie tego się spodziewałam

12.07.2022

Drogie moliki książkowe, Czy zauważyliście nowy trend wśród pisarzy fantastyki? Coraz częściej odchodzą już oni od tworzenia nowych światów, a bardziej skupiają się na opowiadaniu mitologii w całkiem nowym stylu. Mehr jest półsierotą, nieślubną córką cesarskiego urzędnika. Jest cicha, na pozór pokorna i ma macochę, która robi co może, by z... Recenzja książki Cesarstwo piasku

Zakochana

10.07.2022

Chyba wszyscy książkoholicy czytający fantastykę mają swój wyidealizowany, nierealny świat. Część z nich już odnalazła to czego potrzebowała, inni, tak jak ja, musieli trwać w marzeniach. Kiedyś miałam plan napisać własną książkę, aby otrzymać to czego mi brak, ale spójrzmy prawdzie w oczy - jestem zbyt leniwa. I oto po dwunastu latach czytania fa... Recenzja książki Berło światła

Nawia w innym wydaniu

26.06.2022

Drogie moliki książkowe dziś zabiorę was do Nawii. Nie. Tym razem nie będzie to antologia "Nawia - szamanki/szeptucha/demony", lecz całkowicie nowe wyobrażenie zaświatów stworzone przez Katarzynę Kaczmarczyk. Bogowie odeszli. Od tamtego momentu Nawii strzegą Strażnicy - wybrańcy obdarzeni specjalnymi mocami, których dusze nieustannie powracają z ... Recenzja książki Droga dusz

Inspirację czuję

18.06.2022

Czy jesteś fanem/ką League of Legends? Jeżeli tak to zapewne widziałeś/aś serial Arcane od Netflixa, który pokazuje nam całkowicie inny świat. Jeżeli dodatkowo jesteś fanem/ka fantastyki, mam dla ciebie książkę wręcz idealna. Mówi się, że wszystko zaczęło się od jednego niezwykłego liścia. Co było w nim wyjątkowego? To że zniszczył Ziemię jaką zn... Recenzja książki Wyjście z mroku. Utracony świat

Pokochaj mnie

18.06.2022

Drodzy, książkaholicy czy byliście kiedyś w sytuacji, w której już od pierwszych stron książki, wiedzieliście, że pokochacie ją bez opamiętania? Zawsze się śmieję, że nie mam talentu do malarstwa ani muzyki, lecz dobrą książkę wyczuwam na kilometr, a za moment przedstawię nam najpiękniejszą historię kierowaną do młodzieży z jaką miałam możliwo... Recenzja książki Usłysz mnie

Tego potrzebujemy

18.06.2022

"Zniknięty ksiądz. Moja historia", czyli biografia, która moim zdaniem w obecnych czasach jest niezwykle potrzebna, bo kto opowie lepiej o życiu księży niż były ksiądz? Podczas sześciu lat seminarium młodym chłopcom daje się zakaz za zakazem obiecując w przyszłości gruszki na wierzbie. Napędzani marzeniami zdarzają się z rzeczywistością, gdy traf... Recenzja książki Zniknięty ksiądz. Moja historia

Trochę po łebkach

18.06.2022

Dwoje młodych ludzi z dwóch różnych światów. Każdy z nich ma swoje ideały, swoje pochodzenie, rodziny i różne historie. Gdy Amelia wraca z korepetycji w niebezpiecznej dzielnicy, zostaje zaatakowana przez okolicznych bandytów. Na pomoc przybywa dziewczynie rycerz na białym koniu, lecz ten bohater zamiast peleryny nosi glany. Wtedy jeszcze żadne z... Recenzja książki Skazani na ból

Niestety się nie polubimy

18.06.2022

Na wstępie może powiem, że przepraszam wszystkich fanów Katarzyny Mak, ponieważ niestety "Dziewczyna gangstera" jest dla mnie póki co najgorszą książką jaką przyszło mi czytać w tym roku. Niezwykle trudno opowiedzieć mi o fabułę tej pozycji. Przeważnie wyszukuję wątki, które mogą zachęcić czytelników po sięgniecie akurat po tę książkę, a nie ż... Recenzja książki Dziewczyna gangstera

Ona i on

29.05.2022

Ona. Księżniczka Mediolanu. Królowa bankietów. Gwiazda brukowców. Bogini internetu. Z pozoru nie brakuje jej niczego. Lecz wszystko ma swoją cenę. Diament musi błyszczeć, a ona to ozdoba rodziny de Angelis. Marina jest jest dla rodziców jedynie celem do tego, by ich nazwisko nigdy nie znikało z pierwszych stron gazet. By spełnić to zadanie dziewcz... Recenzja książki Naucz mnie kochać

Jak przeżyć wszystkie skrajne emocje w 24 godziny?

8.05.2022

Jak przeżyć wszystkie skrajne emocje w 24 godziny? Zapraszam do lektury… Ivy Storm zawsze żyła po swojemu. Nie zważając na zdanie rodziców zrobiła karierę, znalazła przyjaciół , którzy wskoczyliby za nią w ogień, stąpała po twardo po ziemi bez zmartwień o to, co przyniesie jutro… do szczęścia zabrakło jedynie dziecka. Ale jak to zrobić, gdy narz... Recenzja książki Niepokorna

Takie fantastyczne debiuty...

14.03.2022

Wyobraź sobie, że żyjesz w świecie Wiedźmina - niebezpiecznym, pełnym potworów i tylko magia cię chroni. Tylko, że po setkach lat z dnia na dzień magia znika całkowicie, a ty musisz przeżyć. Ludzie schronili się za kamienną granicą, powoli zapominając o wojnie i zagrożeniach czyhających za nią. Wydawało się, że osiągnięto względny spokój, lecz ot... Recenzja książki Związanie losów. Kroniki Pierwszego Proroctwa

Książka idealna?

27.01.2022

2022 rozpoczęty wielkim WOW? Jak podchodzicie do książek, które ostatniej strony, a nawet długo po przeczytaniu nie potraficie przypasować do żadnego gatunku literackiego? Jak często sięgacie po książki, które są nie do końca tym na co się pisaliście? Kocham obyczajówki, które okazują się fantastyką, thrillery będące romansami, skończyć z seryjn... Recenzja książki Rezonans czasu

Wiem, że nic nie wiem

13.01.2022

Blake Blue ma wszystko: urodę, pieniądze, przyjaciół, miłość… Ma też mroczną przeszłość, której nie pamięta. Za to jej żywiołowy charakter sprawia, że często wpada w kłopoty. Na prośbę ojca wraca z Nowego Jorku do Barcelony, co rozpoczyna pasmo nieprzewidzianych, czasem trudnych do wytłumaczenia wydarzeń, które powoli zatruwają jej myśli. Tam też ... Recenzja książki Po drugiej stronie strachu. Tom 1

Mroczny kryminał w obliczu Boga

6.01.2022

Myślałam, że to Daltonista mnie zaskoczył, ale to sługa zwalił mnie z nóg. Komisarz Wiktor dostaje nowe zadanie. Tym razem jest to... dwójka stażystów - Natalia oraz Janusz. Gaby ta pierwsza przychodzi do komisarza ze sprawą niewyjaśnionej śmierci księdza, wszystko wydaje się oczywiste i proste, lecz tajemniczych zdarze z dnia na dzień pojawia si... Recenzja książki Sługa

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl