Avatar @skazani_na_czytanie

Skazani na czytanie

@skazani_na_czytanie
4 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
{} skazani_na_czytanie
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

57 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Przez pomyłkę przeczytana książka?

29.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, która wciągnęłam mnie tak bardzo, że po zakończeniu poczułam się zawiedona. Wyjątkowo zacznę moją recenzję nieco inaczej. Najpierw przedstawię wam opis książki stworzony przez autorkę, a później mój, aby łatwiej było wam zrozumieć dlaszą część moich myśli. Suchodół. Mała, spokojna miejscowość pod Poznaniem. Gdy zaczynają umierać jej... {} Recenzja książki Przez pomyłkę

Tylko żywi..?

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ja, Patrycja ze Skazanych na Czytanie, oficjalnie przepraszam autorkę D. B. Foryś za negatywne opine o jej książce „Tylko żywi mogą umrzeć” i obiecuję więcej nie krytykować dotkliwie tej pozycji. Przepraszam za dotychczasowe słowa. – Boisz się? – za­py­tał Ki­lian czu­łym gło­sem. – To zro­zu­mia­łe, je­że­li tak. – Nie. – Unio­słam brodę. –... {} Recenzja książki Tylko żywi mogą umrzeć

OPOWIEŚĆ PODRĘCZNEJ [Skazani na czytanie]

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kobieta, którą każe się nazywać Fredą jest Podręczną. Oznacza to, że jej życie jest zależne od jednego z Komendantów Republiki Gilead, jego żony oraz od tego czy urodzi im dziecko. Najgorsze jest to, że pamięta życie sprzed świata, w którym przyrost naturalny był tak niski, że kobiety zostały pozbawione wartości innych niż rozpłodowe i były niewol... {} Recenzja książki Opowieść podręcznej. Powieść graficzna

INDYGO [Skazani na czytanie]

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Skye, trzydziestoletnia rozwódka, wiedzie uporządkowane i nieco nudne życie agentki nieruchomości. Wszystko zmienia się, gdy w jej biurze pojawia się tajemniczy brunet Daniel, który okazuje się wilkołakiem. Pracując dla Daniela, Skye pakuje się w tarapaty, gdy na jaw wychodzi, że jest ona człowiekiem indygo odpornym na hipnozę wampirów. By ochroni... {} Recenzja książki Indygo

SPLOTY (Skazani na czytanie)

16.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Źli chłopcy się nie zmieniają i żadna kobieta nie jest w stanie sprawić, by byli lepsi. Może tylko na jakiś czas uśpić kryjącą się w ukochanym mężczyźnie bestię, jednak pewnego dnia ona i tak się obudzi. I co wtedy? "Sploty"czyli debiut, po którym nie spodziewałam się za dużo i miło się zaskoczyłam. Opis tejksiążki zasugerował mi jedno.- albo bę... {} Recenzja książki SPLOTY

GORĄCY ŚNIEG

5.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wyobrażam sobie tygodnia, a ostatnimi czasy nawet dnia bez książki. Odkąd mam czynkin Inkpad 3 od Pocketbook, jest to jeszcze łatwiejsze. Jednak zdarzają się takie męczące dni, że trudno skupić się na książkach naukowych, kryminałach czy fantastyce. Wtedy lubię zanurzyć się w literaturę obyczajową, romanse, erotyki… Zośka jest kobietą z gło... {} Recenzja książki Gorący śnieg

RHYS [Skazani na czytanie]

1.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To kolejny mafijny romanst w typie hate – love. Vivian to prosta dziewczyna, pracująca w luksusowym sklepie z garniturami. Po tym jak jeden z klientów otrzymał błędne zamówienie, jest zmuszona jechać do jego domu osobiście. Rhys Miller jest szanowanym i niezwykle przystojnym milionerem. Lubi, gdy wszystko idzie po jego myśli, i stara się wykorz... {} Recenzja książki Rhys

INFLUENZA [Skazani na czytanie]

30.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

IFLUENZA, czyli grypa Czy może być jeszcze ciemniejsza wizja czasów, w których obecnie żyjemy? Czas największych pandemicznych zachorowań właśnie nastąpił. Niektóre z wirusów typowych dla zwierząt goszczą obecnie w organizmach Homo sapiens, gdzie mają okazję spotkać się z patogenami ludzkimi. Po fuzji materiału genetycznego, z obydwu drobnou... {} Recenzja książki Influenza. Wirus kontra życie

SŁUŻĄCA [Skazani na czytanie]

{} WYBÓR REDAKCJI
15.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka, która wykończyła mnie emocjonalnie i nie dawała spokoju moim myślom. Julia od zawsze była pedantyczna. Ład i porządek stawiała na pierwszym miejscu. Nic dziwnego, że zamiast studiów wybrała założenie firmy sprzątającej. Początki nigdy nie są łatwe, ale dziewczyna stara się jak może. Gdy otrzymuje ofertę pracy u Borewskich, staje się to... {} Recenzja książki Służąca

DRUGI GATUNEK [Skazani na czytanie]

25.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rodzina Piotra jest dysfunkcyjna – ojciec ma zawsze racje, twoje słowa, myśli i uczucia się nie liczą. Sprawia to, ze chłopak czuje się wyobcowany i samotny. Jego samoocena jest praktycznie zerowa. Chociaż maturę ma pisać za rok, rodzice ułożyli już plany na najbliższe dziesięć lat jego życia. Podczas wakacji w rodzinnej wsi, które mają być odskoc... {} Recenzja książki Drugi gatunek

365 DNI BEZ... [Skazani na czytanie]

17.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wino, piwo, wódka, whisky, rum... alkohol... dla jednych nic nie zwykłego, inni nie wiedzą, jak się bez niego bawić, a nawet żyć. A co, gdy takie problemy spotykają młodych ludzi? 365 dni bez... to dziennik pewnego "milenialsa", który zakłada się z kolegą, że przez rok nie będzie pił alkoholu. Dość szybko sobie uświadamia, że jego przygoda z... {} Recenzja książki 365 dni bez...

KOSTANDIN [Skazani na czytanie]

14.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po wielu namowach i tłumaczeniach, że kupę książek czeka na recenzję, w końcu odkryłam audiobooka na @Link , za co bardzo dziękuję losowi. Alicja ma dwadzieścia trzy lata. Właśnie została inżynierem i niedawno przeżyła tragedię. Podnieść z kolan ma pomóc jej wyjazd do siostry do Anglii, lecz i tam wszystko się od początku komplikuje. Plastrem n... {} Recenzja książki Kostandin

PRAWDA I KŁAMSTWA [Skazani na czytanie]

10.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Amy Winter prowadzi życie wręcz idealne do momentu, w którym otrzymuje list z więzienia od... biologicznej matki i seryjnej morderczyni. Kobieta gotowa jest podać miejsca pochówku trzech spośród swoich ofiar – ale tylko wówczas, gdy Amy zagra w jej grę. Czy prowadzona swoim doświadczeniem jako komisarz policji da sobą manipulować? Książka przyc... {} Recenzja książki Prawda i kłamstwa

ZŁY CZAS [Skazani na czytanie]

10.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niebezpieczni mężczyźni to jedyna seria i książki, które mnie jakoś poruszyły wśród całego pisarskiego dorobku K. N. Haner. Czekałam na tę książkę w moim odczuciu bardzo długo, a wszystkie zapowiedzi podsycały moje emocje. Zły czas to kontynuacja Złego miejsca (recenzja @Link). Niestety w porównaniu do pierwszego tomu, ta część wypada gorzej. N... {} Recenzja książki Zły czas

W TWOJEJ GŁOWIE [Skazani na czytanie]

27.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czego nie zrobisz, by osiągnąć swój cel? Zyskać rozgłos, pieniądze, rozwinąć swoją karierę? Co zrobisz, aby nie stracić pracy i utrzymać się na swoim stanowisku? Dobrze rokująca dziennikarka, aby ratować trudną sytuację redakcji, podejmuje się nakręcenia reportażu o seryjnym mordercy. W tajemnicy wyrusza wraz ze swoim partnerem w podróż do niez... {} Recenzja książki W twojej głowie

ODWRÓCONE ROLE [Skazani na czytanie]

27.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Słowa posła @Link z Konfederacji:  „Zwierzęta to tylko maszyny zrobione z mięsa,”  „Zwierzęta nie czują bólu”  „Zwierzęta nie powinny mieć praw, ponieważ nie płacą podatków”  „Nikogo tam w środku nie ma w zwierzęciu (….)” Gdy czytałam książkę Pani Sylwii, nie zliczę ile łez wylałam nad czytnikiem. Bez ustanku odkładałam ją i... {} Recenzja książki Odwrócone role

SKAZA [Skazani na czytanie]

27.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co łączy "Niezgodną", "Las zębów i rąk", "Igrzyska śmierci" oraz "Skazę"? - DYSTOPIA. To książki fantasty dla młodzieży ukazujące, co może się wydarzyć, jeżeli będziemy tworzyć za wielką przepaść pomiędzy tym, co dobre a złe, moralność straci pozytywne wartości, a wolność słowa przestanie istnieć. Pesymistyczny obraz tego, co może czekać nas samyc... {} Recenzja książki Skaza

INFAMIA [Skazani na czytanie]

23.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Infamia (łac@Link niesława, hańba) – utrata czci i dobrego imienia. Wejdź między strony wciskającej w kanapę powieść fantastycznej Maćka Jakubowskiego. Alkkenstan i Nyteshad przechodząc przez portal, zostają rozdzieleni. Jeden trafia do lochu, a drugi przed oblicze pięknej niewiasty. Jej niezwykłość sprawia, że przyciąga go do siebie, jak magn... {} Recenzja książki Infamia

WALERIAN I RÓŻA [Skazani na czytanie]

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najpierw ich związek był grą, później jednym wielkim kłamstwem. Zdrady, intrygi, rodzinne tragedie. Witamy w świecie Waleriana i Róży. Walerian jest przystojnym młodym hrabią, który mógłby mieć każdą kobietę, której zapragnie. Swoje serce podarował jednak wiele lat temu baronównie Angelice, która nie żywiła do niego tak silnych uczuć. Oddała r... {} Recenzja książki Walerian i Róża

HOTEL 69 [Skazani na czytanie]

22.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sonia Rosa zabiera nas znów w świat intymnego tabu. Tym razem bez ogródek przedstawia nam pikantne zaplecze pewnego hotelu oraz jego pracowników i gości. Hotel 69 to pieciogwiazdkowa własność syna szwedzkiego multimiliardera. Eksluzywne miejsce w Sopocie, gdzie króluje seks, alkohol i zdrady.  Gwiazdy porno, rozkapryszone dzieci polityków, p... {} Recenzja książki Hotel 69

DOM ZIEMI I KRWI cz.1 [Skazani na czytanie]

20.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co może być lepsze od połączenia romansu z fantastyką? Dołożenie do tego kryminału i postawienie śledztwa na pierwszym planie. To nie jest moje pierwsze spotkanie z Sarah J. Maas. Jej wcześniejsze książki mnie oczarowały, a stworzone przez nią światy idealnie trafiały w moje upodobania. Dlatego do kolejnej jej twórczości podchodziłam optymistyczn... {} Recenzja książki Księżycowe miasto. Dom ziemi i krwi. Część 1

PACJENTKA [Skazani na czytanie]

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pacjentka, czyli książka, przez której znaczną część zastanawiałam się, co ludzie w niej widzą. Co może skłonić kobietę do tego, żeby zabić swojego męża? Przemoc psychiczna i fizyczna? A jeżeli są idealną parą nie tylko dla otoczenia? Ona - znana malarka, on - ceniony fotograf gwiazd. Państwu Berenson niczego nie brakowało. Aż nagle pewnego dn... {} Recenzja książki Pacjentka

POTĘGA MITU [Skazani na czytanie]

31.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pomimo iż ta pozycja wpasowuje się idealnie w moje zainteresowana i pozwoliła mi zaliczyć filozofię z oceną bardzo dobrą, przed przeczytaniem jej, zastanowiłabym się dwa a nawet trzy razy. Krótko o książce. Kultowa już „Potęga mitu” jest zapisem rozmów Josepha Campbella z dziennikarzem Billem Moyersem, zainspirowanych przez Jacqueline Kennedy Ona... {} Recenzja książki Potęga mitu

MROK WE KRWI [Skazani na czytanie]

30.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Może zawierać SPOILER Mówi się, że nie ma już w świecie fantastyki nic, czego, by człowiek dotychczas nie wymyślił. Im więcej książek tego typu czytam, tym bardziej się w tym utwierdzam. Zawsze mimowolnie nachodzą mi jakieś skojarzenia (np. Warcrafta, do którego podobieństw nie brakuje), a Mrok we krwi łapie się w kanon gdzieś to już czytałam. Mi... {} Recenzja książki Mrok we krwi

ZEW KSIĘŻYCA [Skazani na czytanie]

25.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki Patricii Briggs są już ze mną przeszło od dziesięciu lat. Jak to zawsze w moim przypadku bywa, dostała się w moje ręce przez przypadek (weszłam do biblioteki i zabrałam ją z półki), ale pozostała w sercu na zawsze. Nie była to pierwsza powieść fantastyczna jaką przeczytałam, ale pierwsza napisana przez płeć piękną i pierwsza, która mnie ta... {} Recenzja książki Zew księżyca

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe