Avatar @Nastka_diy_book

@Nastka_diy_book

10 obserwujących. 16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.
{} nastka_diy_book
{} Napisz wiadomość
10 obserwujących.
16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.

Recenzje książek

203 recenzje, w tym 7 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Miasto Popiołów

25.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@ObrazekMiasto popiołów Cassandry Clare to drugi Tom z cyklu Dary Anioła. Clary Fray dzięki nowym znajomym, Alec'owi i Isabelle Lightwood oraz Jace'owi, widzi świat, który był do tej pory ukryty dla niej. Jest to ten sam świat w którym żyła, lecz teraz widzi więcej, wie że ludzie czyli przyziemni sa otoczeni przez podziemnych, wampiry, wilkołaki... {} Recenzja książki Miasto popiołów

Dary anioła - Miasto Kości.

12.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@ObrazekMiasto Kości to pierwszy tom serii "Dary Anioła". Jest to seria 6 książek opowiadających historię niespełna 16-letniej Clary Fray, której niespodziewanie zostaje przedstawiony świat Cieni, świat Nocnych Łowców którzy walczą z demonami. Myślę że prawie każdy zna "Dary Anioła", bynajmniej znają ci którzy czytają książki z gatunku Fantasy.... {} Recenzja książki Miasto kości

Niepokój

6.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek"Gone. Faza pierwszą Niepokój." Michaela Grant to dystopijna młodzieżówka z gatunku fantasy. Przez pierwsza część ciężko było mi przebrnąć bo miałam cały czas w głowie myśl "jak długo przeżyłyby moje dzieci". Perdido Beach, mała miejscowość w USA która w jednej chwili zostaje oddzielona barierą , wszyscy którzy ukończyli 15 lat znikają... {} Recenzja książki Faza pierwsza: Niepokój

Królestwo mostu-piękna i niebezpieczna kraina.

3.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@ObrazekDo tej pory nie spotkałam się z tak dobrze opowiedzianą historią, tak dobrą książka. Książkę czytałam z ogromną przyjemnością. Mimo że to moje pierwsze spotkanie z autorką, czuję że nie będzie ostatnie. Nie chodzi tylko o to że muszę , dosłownie MUSZĘ, poznać dalsze losy Lary i Arena, ale również sięgne po inne książki Danielle L. Jensen... {} Recenzja książki Królestwo Mostu

Szklany tron

31.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Szklany tron" jest pierwszą opublikowaną powieścią Sarah J. Maas, wcześniej swoją twórczość zamieszczała w internecie. Na internautach wybrobowywała swoje opowiadania , a zaczęła już w wieku szesnastu lat. Osobiście z twórczością Sarah spotkałam się kilka miesięcy temu czytając "Dwór Cierni i Róż", pierwszy tom Acotar mnie nie zachwycił, ale kole... {} Recenzja książki Szklany tron

Arkadia-udany debiut

24.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Arkadia" Justyny Spandel to książka z gatunku fantastyki, która opowiada o historii Nadii i jej rodziny. Nadia z powodu problemów finansowych jej rodziców, jest zmuszona do wyprowadzki z Polski do USA. Jej bardzo religijni rodzice, zdecydowali się na przeprowadzkę do miejscowości o nazwie Port Angeles, w stanie Waszyngton. Nasza bohaterka widzi w... {} Recenzja książki Arkadia

Bestia w Szarości

17.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Więźniowie szarości" to pierwszy tom z cyklu "Devouring Gray", książkę zaliczamy do literatury młodzieżowej i fantastycznej. Szczerze mówiąc wierzę że starsi czytelnicy również również mogą swobodnie po nią sięgnąć i liczę że się spodoba im, tak jak mi. W 1847 roku Thomas Carlisle, Lydia Saunders, Richard Sullivan oraz Hetty Hawthorn założyli mia... {} Recenzja książki Więźniowie Szarości

Co skrywa las.

16.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki fantastyczne to moje ulubione książki lecz do tej pory w większości sięgałam po fantastyke młodzieżową. "Opowieści starych drzew Pamięć Lasu" to nie jest lekka fantastyka, mamy opisane dość drastyczne szczegóły wojny domowej w Sahinrze. Przygodę z Lasem zaczynamy od śmierci burmistrza Soli, brutalnego mordu zadanego przez leśnych partyzan... {} Recenzja książki Pamięć Lasu. Opowieści Starych Drzew

Trzecia odsłona Owoców Pożądania

{} WYBÓR REDAKCJI
10.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Oto trzecia odsłona serii Owoców Pożądania. Mieliśmy już "Banana", czyli historię miłosną, przeplataną sporą dawka erotyzmu. Historię pedantycznego Bruce'a Chambersona i chodzącego nieszczęścia - Natashy. Potem nadszedł czas na "Jej Wisienki", tym razem głównymi bohaterami są, playboy i miliarder-kleptoman William oraz właścicielka piekarni - Hai... {} Recenzja książki Jego babeczka

Czarnobyl - katastrofa.

6.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myślę że każdy słyszał o katastrofie w Czarnobylu, o wypadku jądrowym który miał miejsce 26 kwietnia 1986 roku w Czarnobylskiej Elektrowni Jądrowej. W wyniku awarii, przy przegrzaniu się rdzenia reaktora doszło do wybuchu wodoru, pożaru oraz rozprzestrzenienia się substancji promieniotwórczych. Książka ta to swoista spowiedź Igora Kostina, ukra... {} Recenzja książki Czarnobyl. Spowiedź reportera

Koniec, mimo Happy Endu, czuję smutek.

15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moim ulubionym cytatem jest fragment właśnie tej książki: „Znasz to uczucie, kiedy czytasz książkę i wiesz, że to będzie tragedia, czujesz, że nadciąga ciemność i zimno, widzisz, że sieć zaciska się wokół postaci, które żyją na jej stronicach. Ale jesteś przywiązany do tej historii, jakbyś był wleczony za powozem, nie możesz się go puścić ani zmie... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Mechaniczny książę

15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mimo że swoją przygodę z Nocnymi Łowcami rozpoczęłam nie po kolei, ponieważ najpierw przeczytałam Diabelskie Maszyny, dopiero później Dary Anioła, to nie czuje że popełniłam jakiś błąd. Cassandra Clare napisała tak książki że można przeczytać jedna serię nie znając drugiej, co bardzo lubię. Po przeczytaniu Mechanicznego Anioła wiedziałam że muszę... {} Recenzja książki Mechaniczny książę

Jej Wisienki.

13.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaraz po przeczytaniu "Jego Banan" sięgnęłam po kolejną książkę Penelope Bloom z cyklu "owoce pożądania" i nie zawiodłam się . Spotkałam się z kolejną dawką humoru i erotyzmu . Myślałam że spotkam całkiem nowych bohaterów ale się bardzo zdziwiłam że znów spotykamy Williama Chambersona, brata Bruce'a Chambersona ,głównego bohatera "Jego Banana". G... {} Recenzja książki Jej wisienki

Dziewietnastowiecznego Nocni Łowcy

13.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trylogię "Diabelskich maszyn" czytałam wiele lat temu, od razu zakochałam się w świecie Nocnych Łowców dlatego sięgnęłam po inne książki Cassandry Clare i przepadłam bez pamięci. Historia Tessy, Willa i Jamesa kruszyła moje serce kawałek po kawałku. Tessa Gray przybywa z Nowego Jorku do Londynu , po zejściu z pokładu nie zastaje swojego brata z kt... {} Recenzja książki Diabelskie maszyny. Tom 1. Mechaniczny anioł

Czytadełko

13.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma co dużo pisać o tej książce tak na prawdę . Kolejna książka lekko zainspirowana "50 Twarzami Greya" , dzięki małej ilości stron można ją przeczytać w jeden wieczór , tak na umilenie sobie wieczoru, oczywiście jeśli lubisz tego typu książki. Natasha to chodzące nieszczęście, rozbroiła mnie totalnie gdy przytoczyła historię ze swojego życia ... {} Recenzja książki Jego banan

Ile w tym naszego przeznaczenia?

12.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka lat temu widziałam film oparty na książce Stephenie Meyer, w tamtych czasach mojej ulubionej autorki , bo kto nie znał , nie czytał i nie widział Zmierzchu. Film bardzo mi się podobał ale nie myślałam wtedy o tym by przeczytać książkę . Nie dawno w bibliotece wpadła mi w ręce ta książka i nie mogłam przejść koło niej obojętnie i nie żałuję,j... {} Recenzja książki Intruz

więcej niż pocałunek-więcej niż umowa

12.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz zetknęłam się z tą autorką i jestem niesamowicie zaskoczona, oczywiście zaskoczona w dobrym tego słowa znaczeniu. Kończąc książkę przeczytałam krótką historię autorki o tym jak sama zdiagnozowała u siebie zespół Aspergera i postanowiła pokazać ludziom jak ciężko nawiązać takim osobom relacje międzyludzkie. Nasza bohaterka lubi ustalo... {} Recenzja książki Więcej niż pocałunek

Stella i Will- nowi Romeo i Julia

12.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dotyk drugiej osoby- niby nic, ale pomyśl co będziesz czuł gdy nie możesz dotknąć osoby której kochasz. Stella ,młoda dziewczyna chora na mukowiscydozę, żeby przeżyć musi mieć przeszczep płuc a to wiążę się z ograniczeniami. Życie Stelli to ciągłe wizyty w szpitalu ,przyjmowanie multum leków oraz zachowanie bezpiecznej odległości od wszystkich. Mi... {} Recenzja książki Trzy kroki od siebie

Trzeci Tom serii "Maxton Hall"

1.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek"Save us" jest ostatnim tomem należącym do cyklu Maxton Hall. Sięgnęłam po książkę od razu po przeczytaniu "Save you" ponieważ musiałam wiedzieć jak zakończy się historia Ruby i Jamesa . Miłosno -przyjacielskie gry Ember i Wrena również mnie zainteresowały i byłam bardzo ciekawa czy ich przyjaźń zamieni się w związek.Ciągłe zmiany narrat... {} Recenzja książki Save Us

Save you - dalsze przygody w Maxton Hall

29.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek"Save you" to drugi Tom cyklu "Maxton Hall" , napisanej przez Mona Kasten. W tym tomie autorka przedstawia nam dalszy ciąg historii Jamesa i Ruby, ale też ukazuje nam tę historię z perspektywy kilku innych osób - Lydii i Ember. Lepiej poznajemy siostry naszych głównych bohaterów. Związek Ruby Bell i Jamesa Beauforta rozpadł się, ona bary... {} Recenzja książki "Save you"

"Ona biedna, on bogaty-więc połączy ich miłość"

21.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 "Save me" napisała Mona Kasten, jest to pierwszy tom cyklu "Maxton Hall". Główna bohaterką jest Ruby Bell, która uczęszcza do prestiżowej, prywatnej szkoły Maxton Hall. Odkąd dostała się do tej szkoły dzięki stypendium, stara się nie rzucać w oczy. Jest współprzewodnicząca komitetu organizacyjnego, dobrze się uczy i nie zdradza nikomu jak wy... {} Recenzja książki Save me

Czy wspominałam, że za Tobą tęsknię?

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mija kolejny rok, gdy Eden i Tyler widzieli się ostatnio. W Nowym Jorku wiele się wydarzyło między nimi, wiele decyzji zostało podjętych, lecz wszystko zostało zakończone rodzinną awanturą i zaskakującą decyzją Tylera. Decyzją po której uczucia Eden się zmieniły diametralnie, czuję do niego tylko nienawiść. Po jego wyjeździe, została sama z wściek... {} Recenzja książki Czy wspominałam, że za Tobą tęsknię?

Czy wspominałam, że cię potrzebuję?

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwa lata upłynęły od wydarzeń z "Czy wspominałam, że cię kocham?" Drogi Eden i Tylera się rozeszły, mimo że nadal są rodziną. Dla rodziny próbują zapomnieć o swoim uczuciu, które tak nagle się zrodziło w ich sercach, każde z nich próbuje sobie ułożyć życie od nowa. Po zaproszeniu do Nowego Jorku, przez Tylera, Eden odczuwa wielka ekscytacje i szyb... {} Recenzja książki Czy wspominałem, że Cię potrzebuję?

Czy wspominałam, że cię kocham?

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rodzice Eden rozwiedli się kilka lat temu, nagle otrzymuje zaproszenie od swojego ojca, by spędziła z nim wakacje. 8 tygodni. Ciężko jej się zdecydować na taki krok, ponieważ nie widziała ojca od rozwodu rodziców , lecz jedzie pełna nadziei, że odnowi kontakt z ojcem. Ojciec mieszka w słonecznej Santa Monica, wraz z nową żona i trzema przybranymi ... {} Recenzja książki Czy wspominałam, że Cię kocham?

Dwór Szronu i Blasku Gwiazd - świąteczna opowiastka.

26.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis: Akcja powieści toczy się kilka miesięcy po wydarzeniach z Dworu skrzydeł i zguby. Historia opowiedziana jest z perspektywy Feyre i Rhysa, którzy wraz z przyjaciółmi zajmują się odbudową Dworu Nocy oraz miasta, które uległo znacznym zniszczeniom podczas wojny. Na szczęście zbliża się czas Przesilenia Zimowego, a z nim wyczekiwane ułaskawie... {} Recenzja książki Dwór szronu i blasku gwiazd

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe