Avatar @n.kowalska041

@n.kowalska041

2 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 miesięcy. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.
{} angelsx_book
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 miesięcy. Ostatnio tutaj około 9 godzin temu.

Recenzje książek

19 recenzji

Utraceni

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🌻 Znacie twórczość Marcela Mossa? Ja mam za sobą już większość jego powieści, która jest dostępna aktualnie na rynku wydawniczym. Tym razem sam autor wprowadza nas w swoim debiucie kryminalnym i jednocześnie początku najnowszej serii Echo do świata pełnego mistyfikacji i zagrożenia. 🌻 Zacznijmy od samego początku, mamy tutaj przede wszystkim d... {} Recenzja książki Utraceni

Shirley

15.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

🌻 Czytaliście, któraś z powieści Charlotte Brontè? Ja przyznam szczerze miałam bliskie i udane spotkanie, również z „Villette”. Także „Shirley” jest moją drugą powieścią tej autorki i po raz kolejny jest to emocjonalna bomba. 🌻 Po „Shirley” sięgałam w, każdym możliwym momencie, przyznam że czytałam ją nawet pod prysznicem z maską na włosach... {} Recenzja książki Shirley

Dziennik utraconej miłosći

11.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

✨ „Mama zmarła dzisiaj rano i po raz pierwszy zrobiła mi przykrość”. Takimi słowami mistrz francuskiego pióra rozpoczyna swą najnowszą powieść, smutek, strach, załamanie po śmierci ukochanej matki. Żałoba, złość, zwątpienie. ✨ Najbardziej osobista powieść Erica Emmanuela Schmitta, która praktycznie w całości skupia się na stanach i emocjach autor... {} Recenzja książki Dziennik utraconej miłości

Tajemniczy ogród

24.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajemniczy ogród, czyli o książce, która większość zna z dzieciństwa. W Indiach wybucha epidemia cholery, na skutek, której osierocona zostaje dziewięcioletnia Mery Lennox. Pozbawiona jakichkolwiek przodków, w swoim rodowitym kraju, zostaje odesłana do Anglii pod opiekę, odosobnionego wujka Archibalda Cravena. Pozostawiona sama sobie dziewczynka,... {} Recenzja książki Tajemniczy ogród

Opiłki i okruszki

24.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

✨ „Opiłki i okruszki” nie są moim pierwszym spotkaniem z twórczością Tomasza Jastruna, na pewno nie są też ostatnią. ✨ Ci, którzy obserwują mnie od kilku miesięcy mogą pamiętać, czas w którym czytałam fenomenalna powieść „Wyszedł z siebie i nie wrócił”, która okazała się niezwykłym świadectwem przemijania. W „Opiłkach i okruszkach” opisywany jest... {} Recenzja książki Opiłki i okruszki

Słodko-gorzka

22.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Słodko gorzka Kiedy kogoś pokochasz, zapraszasz do siebie też jego demony. Toby zawsze wydawał się trochę inny niż reszta jego kolegów. Bywały dni, kiedy wypowiadał zaledwie dwa słowa, innym razem nawijał jak katarynka. Działał w dwóch trybach i nigdy nie było wiadomo, kiedy zwolni, a kiedy przyspieszy. Jego mózgiem rządziły nieznane nikomu pra... {} Recenzja książki Słodko-gorzka

Villette

22.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

✨ Villette- opinia po przeczytaniu 200 stron, bo zupełnie nie mogłam się pohamować, żeby się z wami nie podzielić moimi emocjami! ✨ ✨ Zdarza wam się sięgać, po klasyki literatury? Ja jeszcze kilka lat temu, nawet pod przymusem nie przeczytałam zupełnie żadnej książki z tego gatunku, a teraz? Jestem absolutnie zakochana, w takich pozycjach i pragn... {} Recenzja książki Villette

Pokonany

19.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pokonany” Życie rani, ucieka przez palce, a ja krwawię. Życie czasem smuci, a ja jestem zmęczony. Uciekam, poddaję się. Życie to suka, a ja jestem...Pokonany Pokonany? Czasem tak. Złamany? Nigdy! Shade, czyli cień. Nie wszyscy wierzą w magię imion, ale Shade Brewer czuje, że to, które nadano mu w dzieciństwie, naznaczyło jego życie. Mrokiem, s... {} Recenzja książki Pokonany

Moc amuletu

17.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

✨ „Mid Night Chronicles. Moc amuletu”. ✨Roxie ma 449 dni, aby posłać kolejno 449 zbiegłych dusz, z powrotem do krainy umarłych, z której je wypuściła. Podczas odsyłania jednego z nich, doszło do wypadku, w którym prawie życie utracił młody mężczyzna. Gdy odzyskał przytomność, nie pamiętał zarówno co się stało jak i nawet kim jest. Od tych zdarzeń... {} Recenzja książki Moc amuletu

Biały Ptak

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julian, przeprowadza wywiad ze swoją babcią, na zajęcia z humanistyki, która opowiada, mu o mrocznych czasach wojny. Nie każdemu, dane było dorastać, kształcić się i dojrzewać, w takich czasach jak my teraz. Idealnym przykładem, jest babcia Juliana, która lata swojej młodości śledziła na wojnie, jako dziewczynka żydowskiego pochodzenia, szybko wpa... {} Recenzja książki Biały ptak

Ksiega o Niewidzialnym

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myśle, że chyba nie ma chodzącej na ziemi osoby, która nie kojarzyłaby Erica Emmanuela Schmitta. Tym razem do czynienia mamy z barwnym zbiorem jego najpiękniejszych opowieści. „Oskar i Pani Róża”. Przeżyć całe życie w dwanaście dni? Dla Oskara i cioci Róży, nie ma rzeczy niemożliwych. Po okrutnym wyroku pielęgniarka Róża, pozwala przeżyć chłopa... {} Recenzja książki Księga o Niewidzialnym

Schizis

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka inna niż wszystkie. Marsja cierpi na zaburzenia psychiczne, pewnego dnia postanawia założyć kanał na YouTubie, na którym opowiada jak wyglada jej życie, z jakimi demonami zmaga się każdego dnia. Z powodu kilku prób samobójczych, nastolatka zostaje praktycznie bez przyjaciół. Otaczają ją jedynie dwójka przyjaciół- Liwia i Kofi. Trwałą cz... {} Recenzja książki Schizis

Lina

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Premiera: 27 stycznia Nowy rok zaczęłam, od nie byle jakiej powieści, gdy dotarła do mnie ta książka, sama nie wiedziałam co mam o niej sadzić, bałam się, że będę się przymuszać do jej czytania. 〰️Co pozwoli Ci przetrwać? Długo szukałam, czego co pozwoli mi oderwać się na chwile, z okrutnej rzeczywistości. Poszukiwałam bohaterki, z którą w jakiś ... {} Recenzja książki Lina

Wyszedł z siebie i nie wrócił

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hej! To już raczej ostatnia recenzja, przed świetami. W tym miesiącu przeczytałam, chyba najwiecej książek, jeżeli patrzeć na statystki całego roku. Recenzje większości z nich nie pojawiają się, mówię o nich na instastory, robienie zdjęć, do recenzji jeszcze nigdy, nie sprawiało mi tak wielkich trudności, jak teraz. Mam nadzieje, że grudzień mija ... {} Recenzja książki Wyszedł z siebie i nie wrócił

Kobieta w białym kimonie

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Premiera: 20 stycznia Powojenna Japonia i współczesna Ameryka, dwie kobiety, które można powiedzieć, różni praktycznie wszystko, ➿Jakbyście zareagowali jak, wasze wszystkie decyzje, wraz z małżeństwem, były aranżowane przez ojca? Japonia rok 1957, młodziutka Naoko Nakamura dopiero co wchodzi w dorosłe życie, przypadkowo zakochuje się w napotkanym... {} Recenzja książki Kobieta w białym kimonie

Porno. Jak oni to robią?

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Premiera 27 stycznia Sięgacie po książki, które poruszają tematy tabu? Ja właściwie, nie ale po takich książkach jak „Porno jak oni to robią”, aż żałuje. 〰️ Myśle, że dla nikogo, nie będzie tajemnicą, jak powiem, że porno w postaci filmowej istnieje od ponad stu lat. Sto lat na rynku, a to nadal wzbudza tyle kontrowersji? Jak to możliwe. Pornogra... {} Recenzja książki Porno. Jak oni to robią?

Wszyscy muszą zginąć

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marcel Moss powraca, z niewiarygodnie trzymającym w napięciu thrillerem! W prestiżowym warszawskim liceum dochodzi do krwawego ataku terrorystycznego. Zamaskowani sprawcy detonują ładunki wybuchowe i strzelają na oślep do przerażonych uczniów i pracowników. Jednym z zamachowców jest Błażej Dragiel, który popełnia samobójstwo na oczach swojej najle... {} Recenzja książki Wszyscy muszą zginąć

Uniesienie

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od niespelna kilku miesiecy, absolutnie pokochałam twórczość Stephana Kinga. Uniesienie było moją czwartą powieścią tego autora. Czy sie zawiodłam? Tak właściwie to nie, podobało mi sie. Cała historia opowiada o mezczyznie, który nie zrozumiały dla nikogo sposób tracił dziennie wage, pomimo tego, że jego wygląd zupełnie sie nie zmieniał. Powieść, ... {} Recenzja książki Uniesienie

Bardziej kochać siebie

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Bardziej kochaj siebie” to bez dwóch zdań wartościowa, ale też ciężka powieść, która nie będzie nadawać się dla, każdego czytelnika. ✨ Zuzanna to młoda kobieta, na jej ciele znajdują się liczne blizny, ale te najgorsze są nie widoczne dla oczu, jest emocjonalnym wrakiem człowieka, który w żaden sposób nie potrafi sobie poradzić z okrutną przeszł... {} Recenzja książki Bardziej kochać siebie

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe