Avatar @zaczytana_mama_dwojki

@zaczytana_mama_dwojki

6 obserwujących. 11 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 miesięcy. Ostatnio tutaj około 11 godzin temu.
{} zaczytana_mama_dwojki
{} Napisz wiadomość
6 obserwujących.
11 obserwowanych.
Kanapowicz od 9 miesięcy. Ostatnio tutaj około 11 godzin temu.

Recenzje książek

76 recenzji

Zapomniany

2.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jednym z ulubionych zajęć Patryka i Jędrka są łowy. Nie nie nie, nie są myśliwymi. To dwoje nastolatków, którzy pod pretekstem atrakcyjnych ofert pracy wykorzystują seksualnie naiwne nastolatki. Coś jednak poszło nie tak gdyż po jednej z takich eskapad Patryk budzi się zamknięty w ciemnym lochu, w którym będzie mu dane spędzić wiele lat. Kiedy cud... {} Recenzja książki Zapomniany

Z kim ja muszę pracować

25.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na co dzień nie czytuję poradników, ale w momencie kiedy dostałam propozycję recenzji tego egzemplarza nie zastanawiałam się długo, bo przecież kto z nas nie zetknął się w pracy z osobą, która delikatnie mówiąc jest irytująca. Autor w tej publikacji stworzył własną klasyfikację siedmiu typów osobowości z jakimi możemy się spotkać w swoim zawodowy... {} Recenzja książki Z kim ja muszę pracować?! Instrukcja obsługi trudnych osobowości

Strach

25.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na Słowacji panuje jedna z najmroźniejszych zim ostatniego stulecia. W Rużomberku u podnóża Czebrata temperatury spadają do -30 stopni Celsjusza. Z powodów osobistych Jożo Karsky powraca do rodzinnego domu. Matka nie żyje, ojciec przebywa w domu opieki, a jego zaczynają nachodzić złe wspomnienia związane z tym miejscem. Wszystko potęguje nagłe zag... {} Recenzja książki Strach

Zupełnie inny cud

22.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Otóż mocno wierzę w to, że nieprzepracowane przeżycia, wszelkie krzywdy, każda pretensja, każdy żal... Że to nas zabija. Odbiera nie tylko spokój, ale też tak dosłownie, fizycznie czyni nas chorymi." Drzwi z przepięknej okładki zapraszają nas do świata pewnej poranionej i podzielonej rodziny. Norbert Hall, właściciel pałacyku w Leszczynach post... {} Recenzja książki Zupełnie inny cud

Mursz

20.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ten, który krzywdzi i zsyła męki na innych, to zawsze jest człowiek. Nikt inny. Za zło nigdy nie odpowiada przyroda, ona tylko przyjmuje to, czym człowiek ją karmi." Tytuł bardzo krótki, tajemniczo brzmiący, a jednocześnie o konkretnym znaczeniu. W tym wypadku zgnilizna, zmurszenie toczy jedno z kluczowych miejsc akcji. Autorka przenosi nas na K... {} Recenzja książki Mursz

Zasypani zakochani

18.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pensjonat, położony w środku lasu, niedaleko Szczawna - Zdroju. Dwójka młodych, samotnych ludzi i kapryśna zimowa aura. Co może wyniknąć z takiego połączenia? Już same nazwiska głównych bohaterów wywołują uśmiech. Anastazja Klops i Hubert Zapałka, może lekko trywialne, ktoś powie - zbyt wymyślne, ale właśnie tą lekkością i zabawnym brzmieniem ide... {} Recenzja książki Zasypani zakochani

Zło w Cmentarnej Górze

18.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cmentarna Góra. Zaczyna coraz bardziej zasługiwać na swoją ponurą nazwę. Podpalenie kilka lat temu, gwałt zbiorowy na siedemnastolatce w dziewięćdziesiątym siódmym, martwy facet w lesie niedługo później. No i ta rodzina. Trzech wisielców na przestrzeni paru lat. Cholerna dziura na końcu świata, w której się urodził i wychował. Przedpiekle ukryte ... {} Recenzja książki Zło w Cmentarnej Górze

Śmierć nie ucieknie

18.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok po wydarzeniach mających miejsce w "Rytuale zbrodni" Gabriela Seredyńska, prokurator Prokuratury Okręgowej w Warszawie otrzymuje sprawę zabójstwa partnera i menagera pewnej piosenkarki. Cień podejrzeń pada na celebrytkę. Seredyńska nie może jednak przesłuchać podejrzanej gdyż ta znika w nie do końca wyjaśnionych okolicznościach. Uciekła, zosta... {} Recenzja książki Śmierć nie ucieknie

Dziedzictwo zbrodni

8.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jedziemy na tym samym wózku, napędzanym przez nienawiść do wroga." Dominik wraz z ojcem są płatnymi zabójcami. Dostają duże zlecenie na rodzinę Grabowskich. Jednak wszystko nie do końca wychodzi tak jak zaplanowali. Ucieka córka, Marysia Grabowska. Mężczyźni próbują złapać dziewczynę, ale w międzyczasie dzieje się coś co stawia chłopaka przed zu... {} Recenzja książki Dziedzictwo zbrodni

Terapia

4.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"(...) zaufanie ma konsystencję szkła - raz skruszone nigdy nie wraca do swej pierwotnej postaci. Można je łatać i sklejać latami, ale na zawsze pozostaną w nim pęknięcia skrywające wątpliwości." "Zawiedzione zaufanie to najgorsze, co może nas spotkać - wyniszcza jak powoli rozwijająca się śmiertelna choroba (...)." Główną bohaterką jest Luiza Dz... {} Recenzja książki Terapia

Twarz bestii

4.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Paweł Wolski otrzymuje tajemniczy mail z prośbą o pomoc. Wrodzona ciekawość nie pozwala mu przejść koło niego obojętnie. Wyrusza do małej miejscowość w Beskidzie Sądeckim i rozpoczyna dziennikarskie śledztwo. Sprawa, która początkowo wydawała się dość jednoznaczna z czasem nabrała zupełnie innego wyrazu. Stała się dużo bardziej złożona, a jej rozw... {} Recenzja książki Twarz bestii

Znajdź mnie

30.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ben Fisher, Seryjny morderca w końcu zdecydował się wskazać miejsca ukrycia ofiar. Stawia jeden warunek. Musi mu towarzyszyć córka. Reni Fisher po przejściu załamania nerwowego porzuciła profilowanie i osiedliła się w granicach pustyni Mojave. Zajęła się pracą w glinie, która stała się dla niej formą ucieczki, odcięcia się od dręczących myśli jak... {} Recenzja książki Znajdź mnie

Królowa śniegu nie żyje

26.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zmorzyn to małe, nudne miejsce. Nic tu się nie dzieje, a w święta to już całkowicie brakuje atrakcji." No to się niektórzy rozczarują... Może i kiedyś było tu nudno, ale ostatnie święta przejdą do historii, a legendy jeszcze długo będą krążyć w okolicy. "Była to jedna z tych wiosek, gdzie wszyscy (...) znają się od berbecia, pamiętają jeszcze w... {} Recenzja książki Królowa Śniegu nie żyje

Wybór

25.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Katarzyna jest pedagogiem w ośrodku wychowawczym. Jej dotychczas poukładane życie zmienia się w momencie znalezienia w parku porzuconego niemowlęcia. Z pomocą przychodzi jej przypadkowy mężczyzna, który okazuje się policjantem. Wspólnie podejmują walkę o lepsze życie dziecka. Dziewczynka tymczasowo pozostaje pod opieką Katarzyny, ale mężczyzna rów... {} Recenzja książki Wybór

Uwikłana

25.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wysoka wrażliwość to więzienie. Człowiek cały czas czuje się osaczony przez własne emocje." Zuza i Zośka są siostrami, ale nie biologicznymi. Obie były adoptowane we wczesnym dzieciństwie. Zuza od dłuższego czasu próbuje pisać wiersze. Kiedy w niewyjaśnionych okolicznościach znika jej siostra kobieta rzuca studia i zatraca się w pisaniu. Z czase... {} Recenzja książki Uwikłana

Milcząc jak grób

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Monika Gniewosz jest podkomisarzem policji. W związku z zawirowaniami życiowymi postanawia wyprowadzić się wraz z córką z Warszawy i zamieszkać w Pełni. To małe miasteczko, położone na uboczu i otoczone zewsząd lasami. Kobieta od razu wpada w wir pracy. Przy okazji aktualnego śledztwa na jaw wychodzą niewyjaśnione sprawy z przeszłości, w które Mon... {} Recenzja książki Milcząc jak grób

Najsłabsze ogniwo

21.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chodziło tylko o złożoną obietnicę. Nie chciałem jej złamać." Piotr Warot jest pisarzem powieści obyczajowych. Wiedzie spokojne, rodzinne życie w jednej z podtoruńskich wsi. Do czasu... W niewyjaśnionych okolicznościach znika jego młodszy brat Aleks, a jak się później okazuje również dziewczyna brata. To nie koniec zaginięć. Nastoletni syn sąsia... {} Recenzja książki Najsłabsze ogniwo

Idealna para

13.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Aneta Herbik jest popularną influencerką. Jej życie jednak nie do końca układa się tak jakby tego chciała. Nadal przeżywa nieudany związek, coraz gorzej wywiązuje się z zobowiązań reklamowych i często budzi się na ostrym kacu. Wszystko to uaktywnia rzesze hejterów, którzy w komentarzach nie przebierają w słowach. Ktoś również usilnie przypomina o ... {} Recenzja książki Idealna para

Diabli taniec

10.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Diabli taniec" to drugi tom serii Bieszczadzkie demony. Kontynuacja losów Magdy i Damiana. Jeśli nie czytaliście poprzedniego tomu to koniecznie od niego zacznijcie gdyż tutaj pierwszy rozdział to pewnego rodzaju przypomnienie i jednocześnie spoiler zakończenia części pierwszej. Podczas koncertu odnalezione zostają ciała kilkorga młodych ludzi. ... {} Recenzja książki Diabli taniec

Niewybaczalne

7.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wydaje nam się, że jeśli zrobimy co należy, poczujemy się lepiej, ale wcale nie musi tak być. Czasami zamiast ulgi przychodzi niepokój. A na miejscu pewności pojawi się wątpliwość. Tak jakby ta gra nigdy nie miała końca i gdy rozwiązujemy supeł na jednym krańcu nitki, pięć innych węzłów powstaje na drugim." Ojciec Zuzanny nagle umiera. Kobieta p... {} Recenzja książki Niewybaczalne

Jeśli Tylko Ty

4.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Trafił za kraty z dnia na dzień, wyrwany z życia, jakie znał i które w zasadzie dopiero zaczynał budować. Nikt go nie słuchał, nikt nie próbował pomóc... Jego krzyk był niesłyszalny." Kamil Przybora po dwudziestu latach warunkowo wychodzi z więzienia. Wciąż utrzymuje, że został niesłusznie skazany za morderstwo. Mężczyzna choć opuścił celę nadal... {} Recenzja książki Jeśli tylko Ty

Aptekarz

2.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główny bohater Julian Tiliański od lat prowadzi aptekę w Wejherowie. To farmaceuta z powołania. Wierzy w lecznicze właściwości ziół. Zawsze jest gotów by pomagać potrzebującym. Swoją skromnością i życzliwością zjednuje sobie ludzi dzięki temu ma swoich stałych klientów. Wszystko wydaje się takie normalne. Jest jednak coś co mężczyzna ukrywa przed ... {} Recenzja książki Aptekarz

Boginie

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Śmierć nie była dla niej czymś obcym; towarzyszyła jej od dzieciństwa, deptała jej po piętach, zerkała przez ramię. Mariana miewała niekiedy wrażenie, że została przeklęta przez jakąś nieżyczliwą boginię z greckiego mitu, która skazała ją na stratę każdego, kogo pokochała." Mariana jest terapeutą grupowym. Mimo że niesie pomoc innym sama nie prz... {} Recenzja książki Boginie

Sukcesja

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Węglanów - fikcyjna miejscowość, ale jakże autentyczna. Skupia w sobie wachlarz ludzkich zachowań, skomplikowanych relacji rodzinnych oraz sąsiedzkich. Przepełniona skrajnymi emocjami które zamiast niwelować podsycają problemy. Głównych bohaterów poznajemy na przyjęciu w pałacyku Aleksandrowiczów, który dziedziczy jedna z kobiet. Wyobraźcie sobie ... {} Recenzja książki Sukcesja

Eter

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dariusz - dobiegający czterdziestki samotnik. Od dekady mieszka w górach. Nie robi dobrego pierwszego wrażenia. "Powinien być murarzem, stawiał najlepsze na świecie mury między ludźmi." Można jednak spojrzeć na to z innej z strony: "Ten facet był zagadką, jedną wielką cholernie pociągającą zagadką." Uciekł ze stolicy przed problemami, w które popa... {} Recenzja książki Eter

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl